Családi napközis ovis csoport
Felvételi lehetőség művészeti óvodás csoportunkba

Művészeti oktatás óvodás családi napközis csoportunkban.

Családi napközink egy alternatív megoldást kínál azoknak, akik óvoda helyett, 

Családi napközis ovis csoport
Kreatív kézműves foglalkozások

Mi itt a Szederindában nagy hangsúlyt fektetünk a kézműves tevékenységekre.

Családi napközis ovis csoport
Ez történt szeptemberben

Ismét szeptember van, immáron a negyedik évünk, a negyedik évkezdésünk. 

Családi napközis ovis csoport
Beszoktatási rend
Családi napközis ovis csoport
Zöld program aktualitások
Családi napközi -bölcsis csoport

Beszoktatási rend

Első szakasz, az ismerkedés. A gyermek a szülővel együtt eltölt a csoporttal egy órát (kb. Fél 10- fél 11-ig). Ezalatt ismerkedik a hellyel, a nevelőkkel, játékokkal, gyerekekkel. Kipróbálhatja a játékokat, játszhat anyukájával, megfigyelheti mit csinálnak a többiek,vagy be is kapcsolódhat, ha van kedve, tapasztalatokat, élményeket, benyomásokat szerez.Második nap, szintén együtt vannak szülő, és gyermeke a csoportban. Ekkor a szülők megkapják és kitöltik a szükséges dokumentumokat, a gyermek pedig tovább ismerkedhet a csoporttal, a nevelőkkel, játszhat, kedve szerint akár a szülővel együtt, akár önállóan a gyerekcsoporttal.Harmadik alkalommal már hosszabb időt tölt a gyermek a napköziben, (nagyjából fél tíztől ebédig) melynek egy részében már egyedül vesz részt a csoport életében, a másik részében pedig a szülő is jelen van, de főleg megfigyelőként. Fontos, hogy az „anyával együtt vagyunk itt” szakasz se’ túl rövid, se’ túl hosszú ne legyen. Ha túl hosszú lenne és   több napon vagy héten át tartana, akkor a gyermek megszokná/elfogadná ezt a helyzetet és később, amikor már anya nélkül, egyedül van a csoportban, jogosan élné meg azt a – kimondott vagy kimondatlan – csalódottságot, hogy „neki nem ezt ígérték.

Negyedik napon a gyermek reggel együtt érkezik a szülővel, még reggeli után (negyed tíz körül). Derűsen, nyugodtan, határozottan és gyorsan búcsút vesznek egymástól, a szülő a gyermek tudtára adja, hogy elmegy a dolgára, aztán jön érte vissza, addig ő játsszon a gyerekekkel és érezze jól magát, majd a gyermeket átadja a nevelőnek és elmegy. Fontos, hogy ebben a szakaszban a  gyermekért ebéd után, de alvás előtt érkezzen meg a szülő. Ez a szakasz szintén 2-3 napig tart, itt is érvényes, hogy ne tartson túl sokáig a megszokás – az ebédet összekapcsolja a hazamenetellel – miatt.

Ötödik szakasz, amikor a gyerek reggeli előtt (fél kilenc körül) érkezik a szülővel, és egy kedves de határozott búcsú után elválnak. A gyerek a csoporttal tölti a délelőttöt, bekapcsolódik a csoport életébe, együtt ebédel velük, és ebéd után megnézheti, hol és hogyan készülődnek társai a délutáni pihenőhöz, ő is részt vehet az előkészületekben, majd alvás előtt hazamegy.

Hatodik lépés, amikor először alszik a napköziben. Ez többnyire a másidik hét második napjára szokott esni. Az első ittalvás alkalmára mindenképpen érdemes elhozni azt a tárgyat, plüssfigurát, vagy cumit, amihez a gyerek ragaszkodik, amivel otthon is aludni szokott. Fontos, hogy a szülő ezen a napon jelen legyen az ébredésnél.

Az utolsó szakaszban, körülbelül 2-4 nap alatt fokozatosan megynyújtjuk a délutánokat, és eljutunk oda, hogy a teljes napot itt tudja tölteni.

Jelentkezés
Facebook