Családi napközis ovis csoport
Felvételi lehetőség művészeti óvodás csoportunkba

Művészeti oktatás óvodás családi napközis csoportunkban.

Családi napközink egy alternatív megoldást kínál azoknak, akik óvoda helyett, 

Családi napközis ovis csoport
Kreatív kézműves foglalkozások

Mi itt a Szederindában nagy hangsúlyt fektetünk a kézműves tevékenységekre.

Családi napközis ovis csoport
Ez történt szeptemberben

Ismét szeptember van, immáron a negyedik évünk, a negyedik évkezdésünk. 

Családi napközis ovis csoport
Beszoktatási rend
Családi napközis ovis csoport
Zöld program aktualitások
Családi napközis ovis csoport
Napirend

Napirend

8:00 - 8:30 A gyerekek fogadása. Zeneszóval és a készülő ebéd illatával várjuk a folyamatosan érkező gyerekeket reggel. Tájékozódunk a gyerek aktuális állapotáról, hangulatáról, igyekszünk megkönnyíteni az elválást, beszélgetéssel, játéklehetőségeket, elfoglaltságot ajánlva fel nekik.
8:30 - 9:00 Reggeli. Folyamatosan reggeliztetünk 8:30-tól. Aki szeretne, rögtön leülhet enni, de aki még befejezné előbb a rajzát, vagy játékát, az ráér később is jönni. Reggeli közben figyelembe vesszük a gyerekek egyéni kéréseit, igényeit, ezzel is segítve a kellemes, családias, jó hangulat megőrzését.

9:00 - 10:00 Szabad játék, foglalkozások. Reggeli után a csoportszobában nyílik szabad játéktevékenységekre lehetőség. Itt korosztályuknak megfelelő játékok közül válogathatnak a gyerekek. A foglalkozások többnyire kötetlenek. A kézműveskedések is folyamatosan zajlanak ezidő alatt, (hetente kétszer, melyben gyakran használunk természetes anyagokat, és újrahasznosítottakat is.) A gondozónő a szabad játék mellett fejlesztő hatású programokat kínál melyek elősegítik a gyermekek érzelmi, szociális, zenei fejlődését. Mese foglalkozásunk saját készítésű meseillusztrációkkal, bábokal zajlik. Folyadék beviteli lehetőség folyamatosan biztosítva van.
10:00 - 10:15 Tízórai. A gyerekek mindig az évszaknak megfelelő, idénygyümölcsökből, friss zöldségekből csemegézhetnek.
10:15 - 10:30 Készülődés az udvari játékhoz. A gondozó, az önállósulási törekvéseket támogatva segít a gyerekeknek az évszaknak megfelelő, kinti játékra alkalmas ruházat átvételében, figyelembe véve az egyéni képességeket, lehetőségeket.
10:30 - 11:30 Levegőzés, udvari játék.

11:30 - 11:45 Készülődés az ebédhez. Átöltözködés után a gyerekeket folyadékkal kínáljuk, majd énekszó kíséretében a gondozó elkíséri őket a mosdóba, és a velük kapcsolatos egyéni gondozási teendőit végzi.
11:45 - 12:30 A helyben főzött, friss alapanyagokból készített ebéd elfogyasztása. Nagy hangsúlyt fektetünk az étel minőségére, hogy korosztálynak megfelelő legyen, a házias ízekre, ezzel is elősegítve az otthonos hangulatot. A gondozó ügyel, hogy az étkezések kellemes, családias légkörűek legyenek, segítséget nyújt a kultúrált étkezési szokások elsajátításában, az ételfélék megismerésében. A nagyobbaknak lehetőséget nyújt az étkezéssel kapcsolatos teendőkben való részvételre, pl.: kanalak, szalvéták osztása, elhasznált szalvéták összeszedése, és elhelyezése a szelektív gyűjtőben.
12:30 - 12:45 Készülődés az alváshoz. A gondozó a mosdóhoz kíséri csoportját, ellátja a velük kapcsolatos gondozási teendőket, segíti a helyes fogmosási szokások kialakulását, wc használatot, mosakodást, kisebbeket pelenkázza.
12:45 - 15:00 Alvás idő. Betakargatás, alvókák kiosztása után egy hosszabb, halk, álombaringató mesét egy halk altatódal követ, majd pihenés és alvás következik.
15:00 - 15:40 Ébredezés, uzsonna. Ébredési sorrendben nagyobbaknak mosdóhasználat, kisebbeknek pelenkacsere, majd folyamatos uzsonna - ami egészséges, koruknak megfelelő és változatos.
15:40 - 16:45 Szabad játék, folyamatos hazamenetel. A gondozó biztosítja a lehetőséget a szabad játékválasztásra, játéktevékenységre, kialakítja a nyugodt kellemes légkört, hazaadja a gyerekeket, partneri együttműködő kapcsolatban részletesen informálja a szülőket a gyermekek napközbeni tevékenységéről.
Jelentkezés